Antisemitismen ökar i Frankrike

Publicerad 2007-02-27 18:19

Antalet antisemitiska incidenter ökar kraftigt i Frankrike. Kriget mellan Israel och Hizbollah i Libanon kan vara en bidragande orsak, enligt det judiska organet CRIF, skriver Dagens nyheter.

Det judiska samlingsorganet CRIF rapporterar att fysiskt våld mot judar ökade med 46 procent mellan åren 2005 och 2006. Från 77 fall 2005 till 112 fall 2006. Även andra typer av antisemitiska incidenter, som skadegörelse och hot ökade under perioden.

Enligt CRIF kan den eskalerande antisemitismen delvis förklaras av kriget mellan Israel och Hizbollah i Libanon. En annan utlösande faktor kan enligt CRIF ha varit den uppmärksammade kidnappningen och mordet av en 23-årig judisk man i februari 2006.

Ämnen

Ny utbildning om radikalislamism

Nu lanserar vi vår nya utbildning om radikalislamism. Boka en föreläsning innan 15/3 så får du 20 procents rabatt på ordinarie pris.