Sverigedemokrat i blåsväder

Publicerad 2007-02-02 14:13

Sverigedemokraterna i Landskrona vill få bort sin företrädare i tekniska nämnde efter att han uppträtt olämpligt på ett nämndsmöte.

Sverigedemokraten Gösta Westergren uppträdde opassande på det senaste mötet i tekniska nämnden, rapporterar Helsingborgs Dagblad. Gösta Westergren, som är ersättare i nämnden, ska ha avbrutit, skrikit, svurit och använt vulgära utryck. Björn O Persson (m), ordförande nämnden, ansträngde sig för att mötet skulle föras under lugna former.

– Jag försökte dämpa honom och förmå honom att följa sammanträdesordningen under mötets gång och jag samtalade med honom efteråt, säger Björn O Persson till Helsingborgs Dagblad.

Genom en skrivelse till kommunen vill nu Sverigedemokraternas ledning i Landskrona att Gösta Westergren inte längre ska få representera partiet. Själv uppger Westergren till Helsingborgs Dagblad att han inte har gjort något fel och vill sitta kvar.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.