Ryska nazister anklagas för terrorism

Publicerad 2007-03-27 14:30

Flera nazister har under de senaste dagarna arresterats i Ryssland. De står anklagade för terrorism.

24 nazister från St. Petersburg greps nyligen av polisen. De gripna tillhör enligt polisen två olika nazistgrupper. Ena gruppen hade planerat en attack mot en antifascistisk demonstration för snart två veckor sedan. Den andra gruppen som kallas sig för Dimitri Borovikov-rörelsen, efter en nazistledare som blev skjuten till döds av polisen förra året, ska ha utfört bombattentat mot McDonalds och organisationen Food not Bombs.

De arresterade erkänner brotten, men inte att de skulle vara ideologiskt motiverade. Vid husrannsakan fann polisen explosiva ämnen och nazistlitteratur vilket gjorde att åklagaren valde att anklaga de gripna för terrorism.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.