Vit makt-fest utanför Helsingborg

Publicerad 2007-03-19 10:52

I lördags hölls en vit makt-fest utanför Helsingborg. En inställd vit makt-spelning i Danmark resulterade i att danska högerextremister sökte sig till festen.

Nazistorganisationen Dansk Front hade sedan tidigare annonserat om en vit makt-spelning den 17 mars och dansk polis hade förberett sig. På spelningen skulle engelska bandet Brutal Attack, samt två tyska och ett estländskt band, spela. Men spelningen avbokades när ägaren fick veta att det var nazister som hade hyrt lokalen. En buss med danskar åkte istället till en vit makt-fest i Sverige.

Bussen gick till Grönadals bygdegård i Vallåkra utanför Helsingborg. Lokalen hyrdes av en svensk högerextremist för en och en halv vecka sedan under förespeglingen om att det rörde sig om en 30-årsfest. Svenska bandet Ferox spelade på festen.

Polisen var på plats utanför gården, men gjorde inte några gripanden.

Jobba på Expo

Bli vår nya AD! Har du öga för digitalt, koll på print och ett hjärta som klappar för antirasism? Då finns en tillsvidaretjänst på halvtid att söka här