Ännu en nazist från Ariska Brödraskapet gripen

Publicerad 2007-05-28 15:56

Den sista av de personer från Ariska Brödraskapet som polisen sökt efter en misshandel i Östersund i början av maj har nu gripits och häktats.

Den nu häktade 43-åringen greps odramatiskt i fredags i Sundsvall efter att han själv ringt till den polis som håller i ärendet i Östersund.

- Det var han själv som ringde upp mig i fredags morse. Jag såg till att polisen i Sundsvall hämtade upp honom och transporterade honom till Östersund, säger Ulf Rydström, kriminalinspektör på Östersundspolisen.

Det var natten mellan den 5 och 6 maj som en grupp tillhörande Ariska Brödraskapet bröt sig in i en lägenhet och misshandlade lägenhetsinnehavaren grovt. Polisen identifierade de misstänkta då de låtit sig fotograferas av en vimmelfotograf på en lokal pub innan misshandeln. Samtliga bar tröjor med Ariska Brödraskapets emblem.

Tre personer greps natten mellan den 7 och 8 maj, varav två häktades. Ytterligare två personer, en 22-åring och en 43-åring, efterlystes av polisen. 22-åringen greps 13 maj av polisen i Jönköping. Den nu häktade 43-åringen har sökts av polisen i närmare tre veckor.

Ny utbildning om radikalislamism

Nu lanserar vi vår nya utbildning om radikalislamism. Boka en föreläsning innan 15/3 så får du 20 procents rabatt på ordinarie pris.