Moderat lämnar partiet för SD

Publicerad 2007-05-16 15:51

Kommunfullmäktigeledamoten i Halmstad, Michael Zand, som tidigare meddelat att han lämnar moderaterna väljer att gå över till Sverigedemokraterna.

På dagens debattsida i Aftonbladet låter Michael Zand meddela att han beslutat sig för att gå in i Sverigedemokraterna. Han skriver att anledningen till övergången är att han ”förespråkar en restriktiv invandringspolitik”. Michael Zand menar vidare att det råder ett strukturellt åsiktsförbud i Sverige.

Först lät Zand meddela att han skulle bli politisk vilde i fullmäktige, men nu står det klart att han istället går in i Sverigedemokraterna. Zand tänker inte avsäga sig sin plats i fullmäktige även om han bytt partitillhörighet.

Avhoppet kan ge Sverigedemokraterna en vågmästarroll i kommunen. Den tidigare borgerliga majoriteten, som styrt tillsammans med Sveriges Pensionärers Intressepart, SPI, förlorar i och med Zands beslut sitt majoritetsstyre.

Sverigedemokraterna fick 2,53 procent i Halmstad, vilket gav partiet två mandat.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.