ND:s "svenskdagis" olagligt

Publicerad 2007-05-15 11:24

Nationaldemokraternas förslag att starta ett dagis för ”svenska” barn är inte lagligt.

Det propagandistiska och medialt uppmärksammade utspelat från Nationaldemokraterna, ND, att i Södertälje starta en förskola för enbart ”svenska” barn möter motstånd. Syftet med förskolan är enligt ND ”att svenska barn vars föräldrar så vill skall ges en möjlighet att behålla sin etniska identitet, utveckla sitt språk och ta del av sina fäders kultur, hedersbegrepp och vår kristna västerländska värdegrund”.

Skolminister Jan Björklund (fp) och ordföranden i utbildningsnämnden i Södertälje Thomas Johansson (s) menar att ND:s utspel om att starta en förskola strider mot lagen, skriver aftonbladet.se.

- ND skulle få tvärnej om de ansökte hos oss, säger Thomas Johansson till aftonbladet.se.

Jobba på Expo

I höst drar vi igång nya projektet Faktaalternativet, då vi under ett år ska medverka till att debatten om rasism ska bygga mer på fakta och mindre på känslor. Till detta söker vi en projektledare/redaktör. Sök jobbet innan 9 augusti!