26-årig nazist anhållen för dopningsbrott

Publicerad 2007-08-29 16:14

En 26-årig nazist med kopplingar till Västerås så kallade ”terrorcell” som Expo tidigare skrivit om har gripits och anhållits sedan polisen hittat stora mängder dopningspreparat i hans bostad utanför Västerås.

Förutom 26-åringen sitter även hans flickvän, en 23-årig kvinna, anhållen. Polisen är förtegen om detaljerna i målet eftersom man ska höra ytterligare personer i utredningen.

- Mannen och kvinnan kommer begäras häktade under eftermiddagen, och förmodligen kommer häktningsförhandlingen äga rum i morgon, säger Ulf Palm vid Västeråspolisen.

Förutom tabletterna har polisen även funnit kemikalier och en maskin som använts vid framställning av dopningspreparat. I ett pressmeddelande skriver polisen att det handlat om en ”knarkfabrik”. Tillslaget är resultatet av en längre tids spaning mot paret.

Känd nazist
26-åringen är tidigare dömd för bland annat hets mot folkgrupp och grov skadegörelse. För skadegörelsen fick han avtjäna ett två år långt fängelsestraff. Mannen var tidigare avdelningsledare för Nationalsocialistisk front i Västerås och deltar ofta i de aktiviteter som organisationen arrangerar.

Senast deltog han vid Nationalsocialistisk fronts demonstration för Förintelseförnekaren Ernst Zündels frigivande i Stockholm den 7 juli.

Den 23-årige flickvännen är även hon aktiv inom den högerextrema miljön. 2006 stod kvinnan med på Nationaldemokraternas vallista i Västerås och hon finns idag med som kontaktperson till partiets lokalavdelning.

Ny utbildning om radikalislamism

Nu lanserar vi vår nya utbildning om radikalislamism. Boka en föreläsning innan 15/3 så får du 20 procents rabatt på ordinarie pris.