26-årig nazist anhållen för dopningsbrott | Expo.se

Annons

26-årig nazist anhållen för dopningsbrott

Publicerad 2007-08-29 16:14

En 26-årig nazist med kopplingar till Västerås så kallade ”terrorcell” som Expo tidigare skrivit om har gripits och anhållits sedan polisen hittat stora mängder dopningspreparat i hans bostad utanför Västerås.

Förutom 26-åringen sitter även hans flickvän, en 23-årig kvinna, anhållen. Polisen är förtegen om detaljerna i målet eftersom man ska höra ytterligare personer i utredningen.

- Mannen och kvinnan kommer begäras häktade under eftermiddagen, och förmodligen kommer häktningsförhandlingen äga rum i morgon, säger Ulf Palm vid Västeråspolisen.

Förutom tabletterna har polisen även funnit kemikalier och en maskin som använts vid framställning av dopningspreparat. I ett pressmeddelande skriver polisen att det handlat om en ”knarkfabrik”. Tillslaget är resultatet av en längre tids spaning mot paret.

Känd nazist
26-åringen är tidigare dömd för bland annat hets mot folkgrupp och grov skadegörelse. För skadegörelsen fick han avtjäna ett två år långt fängelsestraff. Mannen var tidigare avdelningsledare för Nationalsocialistisk front i Västerås och deltar ofta i de aktiviteter som organisationen arrangerar.

Senast deltog han vid Nationalsocialistisk fronts demonstration för Förintelseförnekaren Ernst Zündels frigivande i Stockholm den 7 juli.

Den 23-årige flickvännen är även hon aktiv inom den högerextrema miljön. 2006 stod kvinnan med på Nationaldemokraternas vallista i Västerås och hon finns idag med som kontaktperson till partiets lokalavdelning.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

I spåren av corona

Är pandemin ett hot mot demokratin? Hur har året med corona påverkat den svenska och internationella extremhögern?  Läs alla artiklar relaterade till corona-pandemin här.

Annons