Kvinnlig sambo till SD-politiker överfallen

Publicerad 2007-08-16 08:08

En kvinnlig sambo till Sverigedemokraternas ungdomsordförande överfölls av tre män under gårdagen i deras hem. Polisen utesluter inte att händelsen är politiskt motiverad, skriver Svenska dagbladet.

Det var under eftermiddagen i går som tre maskerade män tog sig in i lägenheten där kvinnan vistades ensam. Hon blev hotad med kniv och bunden. I samband med att männen försökte föra ut kvinnan ur lägenheten så ramlade hon i trappuppgången, varpå männen lämnade platsen, rapporterar Svenska dagbladet.

Kvinnan, som är sambo med ungdomsordförande Martin Kinnunen och liksom han sverigedemokrat, chockades av händelsen och ådrog sig lättare skador i fallet.

Enligt ett pressmeddelande från Sverigedemokraterna så har Martin Kinnunen och hans sambo mottagit hot från vänsterextrema grupper under senare tid.

- Att motivet bakom detta illdåd skulle vara något annat än politiskt förefaller högst osannolikt med tanke på de hot som Martin och hans sambo drabbats av den senaste tiden och mot bakgrund av de otaliga attentat som drabbat mina partikamrater de senaste åren, säger partiledare Jimmie Åkesson i pressmeddelandet.

Polisen arbetar nu med att identifiera de tre maskerade männen och säkra bevis i lägenheten, uppger Svenska dagbladet.


Vill du läsa fler texter som den här? Stöd vårt arbete genom att swisha valfritt belopp till 123 2710 259. Tillsammans utmanar vi rasismen!

Coronakrisen

Hur reagerar extremhögern på coronakrisen? Är pandemin ett hot mot demokratin? Läs alla våra artiklar om coronakrisen här.