SMR-aktivist dömd för misshandel | Expo.se

Annons

SMR-aktivist dömd för misshandel

Publicerad 2007-09-12 14:25

En 21-årig medlem i Svenska motståndsrörelsen dömdes i tisdags för misshandel i Kalmar tingsrätt. Misshandeln ägde rum på en marknad i Hultsfred förra året.

Misshandeln ägde rum i samband med en flygbladsutdelning som Svenska motståndsrörelsen arrangerade vid en marknad i Hultsfred förra sommaren. Den misshandlade mannen fick ett flygblad som han skrynklade ihop och kastade. Tre personer omringade då mannen och två höll fast honom samtidigt som en person slog honom i ansiktet. Under misshandeln bröts ett av offrets fingrar.

21-åringen döms för sin medverkan i misshandeln till villkorlig dom och 40 timmars samhällstjänst. Vidare döms han att betala 8500 kronor i skadestånd till misshandelsoffret.

Enligt domen är det inte bevisat att det var 21-åringen som slog mannen, men han döms ändå till ansvar för misshandel på grund av sin delaktighet i angreppet. 21-åringen är tidigare dömd för fyra fall av misshandel och ett fall av olaga hot. Enligt en praktikhandläggare på Frivården Västervik ska han dock ha mognat mycket under året och det ska således inte föreligga något övervakningsbehov.

21-åringen deltog i Hess-marschen i Danmark tidigare i år där deltagare från SMR gjorde hitlerhälsning och använde sina fanor som tillhyggen när de gick till angrepp mot motdemonstranter.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

I spåren av corona

Är pandemin ett hot mot demokratin? Hur har året med corona påverkat den svenska och internationella extremhögern?  Läs alla artiklar relaterade till corona-pandemin här.

Annons