FAKTA NSF: Mördare i partiet

Publicerad 2007-10-10 13:07

Nationalsocialistisk front, NSF, har genom åren haft ett flertal medlemmar som dömts för mord innan eller under sin period i partiet. Nedan ett antal exempel:

– 28 maj 1999 mördades polismännen Olof Borén och Robert Karlström av nazisterna Jackie Arklöf, Tony Olsson och Andreas Axelsson. Både Andreas Axelsson och Jackie Arklöf var medlemmar i NSF.

– Daniel Karlsson dömdes för mord på Kent Antonsson den 12 augusti 1990 och Per Skogsberg den sjätte juni 1995. Männen mördades på grund av att de var homosexuella. Daniel Karlsson anslöt sig till NSF 2000.

– Den 17 augusti 1995 mördades John Hron under bestialiska former. En av personerna som var med om dödsmisshandeln, en 17-åring, anslöt sig tre år efter mordet till NSF.

– Den 9 september 1995 mördades Gerhard Gbeyo i Klippan av två unga nazister vid namn Christian Arvidsson och Pierre Ljunggren. Efter sina fängelsestraff fick de en ledande roll inom NSF-Klippan.

Jobba på Expo

Bli vår nya AD! Har du öga för digitalt, koll på print och ett hjärta som klappar för antirasism? Då finns en tillsvidaretjänst på halvtid att söka här