S-kampanj ska återta väljare från SD

Publicerad 2007-10-04 11:42

Socialdemokraterna fruktar att förlora makten i Malmö. Partiet planerar nu kampanjer mot Malmöstadsdelar där Sverigedemokraterna har starkt stöd, skriver Sydsvenska dagbladet.

Sydsvenska dagbladet har tagit del av ett internt dokument från Socialdemokraterna i Malmö. I materialet analyseras bakgrunden till varför partiet fick det sämsta valresultatet någonsin i Malmö. En del av problematiken är att flera väljare valde att ge sin röst till Sverigedemokraterna (SD).

–Vi är i en mycket bekymmersam situation, sa Arbetarekommunens ordförande Christine Axelsson.

”Det handlar uppenbarligen om en arbetsam arbetareklass och om lägre tjänstemän, som känner sig svikna av oss. Besvikelsen riktar sig mot flykting- och invandringspolitiken, och går kort sagt ut på, att vi tycker flyktingar är viktigare än svenskar,” lyder några rader i strategidokumentet.

Nu planerar Socialdemokraterna i Malmö en motoffensiv. Inför valet 2010 ska riktade kampanjer genomföras i områden där SD fått starkt stöd. Enligt riksdagsmannen Leif Jakobsson (s) har arbetet redan påbörjats. Samtliga s-riksdagsledamöter från Malmö besökte i våras Almgården. I somras arrangerades en gårdsfest i samma område.

Socialdemokraterna har även analyserat skolvalresultat och bland annat funnit att Sverigedemokraterna är starka på vissa yrkesförberedande gymnasieprogram.
_–Vi försöker nu att jobba förebyggande på de programmen, säger riksdagsmannen Leif Jakobsson till Sydsvenska dagbladet.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.