Tonåriga nazister dömda för brutalt mord

Publicerad 2007-11-01 17:14

Två 16-åriga pojkar dömdes på torsdagen av Attunda tingsrätt för den brutala dödsmisshandeln av en rörelsehindrad 55-åring i Upplands Väsby. Pojkarna döms för mord till tre respektive två och ett halvt års sluten ungdomsvård.

Misshandeln ägde rum i mitten av juni i år och började när en av 16-åringarna fått reda på att 55-åringen bjudit hans mamma på sprit. Mannen misshandlades grovt vid tre tillfällen under loppet av ett halvt dygn. Tidigt på morgonen den 19 juni avled han av sina skador.

Pojkarna som nu dömts för mordet filmade den brutala misshandeln med en mobiltelefonkamera. Filmen visar ungdomarna när de turas om att slå mannen med basebollträ och göra hitlerhälsning. En 15-åring som deltagit vid misshandeln, men inte varit med vid tillfället när 55-åringen dödades, döms till ungdomstjänst i 110 timmar.

Alla tre tonåringar har kopplingar till Nationalsocialistisk front, och en av 16-åringarna var fram till nyligen medlem i organisationen. Nationalsocialistisk front har i ett uttalande på sin nättidning tagit avstånd från mordet.

Ny utbildning om radikalislamism

Nu lanserar vi vår nya utbildning om radikalislamism. Boka en föreläsning innan 15/3 så får du 20 procents rabatt på ordinarie pris.