Häktad nazist försatt på fri fot

Publicerad 2008-03-27 15:25

Den nu frisläppta 18-åringen har deltagit på flera av Svenska motståndsrörelsens aktiviteter under 2007 och 2008.

En av aktivisterna från den nazistiska organisationen Svenska motståndsrörelsen som frihetsberövades i mars har försatts på fri fot. Aktivisten greps i samband med att polisen gjorde tillslag mot flera av organisationens aktivister.

Natten mellan den 6 och 7 mars gjorde polisen en riktad insats mot aktivister från Svenska motståndsrörelsen. Vid hurrannsakningar fann polisen vapen och sprängämnen. Sex personer greps, varav tre senare häktades. En av de häktade, en 18-årig man, misstänktes på sannolika skäl för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. 18-åringen har efter beslut från åklagaren försatts på fri fot.


Två fortfarande häktade


En 21- och 28-åring sitter fortfarande häktade. 21-åringen är misstänkt för förberedelse för grov skadegörelse och grovt vapenbrott, 28-åringen för grovt vapenbrott. Häktningen av 21-åringen omprövades på tisdagen.

18-åringen är sedan tidigare dömd till två års fängelse för mordbrand, vapenbrott och skadegörelse.

Jobba på Expo

Bli vår nya AD! Har du öga för digitalt, koll på print och ett hjärta som klappar för antirasism? Då finns en tillsvidaretjänst på halvtid att söka här