SD byter nämndeman i Gävle tingsrätt

Publicerad 2008-03-05 15:03

Margaretha Sandstedt (sd) blir ny nämndeman vid Gävle tingsrätt efter partikamraten Jan Kassberg, skriver Arbetarbladet. Kassberg hamnade i blåsväder när Expo avslöjade att han ekonomiskt stöttat det nazistiska nätverket Info-14.

Kassberg förnekade först kännedom om donationen, men Sverigedemokraternas pressekreterare, Mattias Karlsson, bekräftade senare att Kassberg skänkt pengar till Info-14. Efter att Sverigedemokraterna öppnat ett uteslutningsärende mot Kassberg valde han själv att lämna partiet.

Margaretha Sandstedt som är vice ordförande för Sverigedemokraterna i Gävle tar nu över Jan Kassbergs plats som nämndeman. Sandstedt sitter även på ett av Sverigedemokraternas tre kommunala mandat i Gävle.

Info-14 är ett nätverk som på sin hemsida hyllar våld mot meningsmotståndare. Runt Info-14 finns det olika sammanslutningar av ”oberoende nationella”.

Ny utbildning om radikalislamism

Nu lanserar vi vår nya utbildning om radikalislamism. Boka en föreläsning innan 15/3 så får du 20 procents rabatt på ordinarie pris.