SD byter nämndeman i Gävle tingsrätt

Publicerad 2008-03-05 15:03

Margaretha Sandstedt (sd) blir ny nämndeman vid Gävle tingsrätt efter partikamraten Jan Kassberg, skriver Arbetarbladet. Kassberg hamnade i blåsväder när Expo avslöjade att han ekonomiskt stöttat det nazistiska nätverket Info-14.

Kassberg förnekade först kännedom om donationen, men Sverigedemokraternas pressekreterare, Mattias Karlsson, bekräftade senare att Kassberg skänkt pengar till Info-14. Efter att Sverigedemokraterna öppnat ett uteslutningsärende mot Kassberg valde han själv att lämna partiet.

Margaretha Sandstedt som är vice ordförande för Sverigedemokraterna i Gävle tar nu över Jan Kassbergs plats som nämndeman. Sandstedt sitter även på ett av Sverigedemokraternas tre kommunala mandat i Gävle.

Info-14 är ett nätverk som på sin hemsida hyllar våld mot meningsmotståndare. Runt Info-14 finns det olika sammanslutningar av ”oberoende nationella”.

Jobba på Expo

I höst drar vi igång nya projektet Faktaalternativet, då vi under ett år ska medverka till att debatten om rasism ska bygga mer på fakta och mindre på känslor. Till detta söker vi en projektledare/redaktör. Sök jobbet innan 9 augusti!