Fängelsedom mot ledande NSF-aktivist

Publicerad 2008-04-17 16:49

Hovrätten över Skåne och Blekinge fastställde på torsdagen fängelsedomen mot Nationalsocialistisk fronts före detta länsledare i Skåne, Simon Lindberg. Han döms till tre månaders fängelse för skadegörelse, medhjälp till misshandel och medhjälp till olaga hot.

24-årige Simon Lindberg dömdes i april förra året i Kristianstads tingsrätt till tre månaders fängelse efter att han tillsammans med en 27-årig kamrat tagit sig in på en fest arrangerad av RFSL i Kristianstad och misshandlat fem personer.

Lindberg har själv hävdat att han är oskyldig och att han bara försvarat sig från festdeltagarna som angripit honom efter att han blivit inbjuden till lokalen. Men hovrätten gick helt på åklagarens linje och fastställde på torsdagen tingsrättens dom.

Simon Lindberg var under valet 2006 Nationalsocialistisk fronts förstanamn till kommunvalet i Kristianstad och tredjenamn på vallistan till riksdagen.

Jobba på Expo

Bli vår nya AD! Har du öga för digitalt, koll på print och ett hjärta som klappar för antirasism? Då finns en tillsvidaretjänst på halvtid att söka här