Hot mot utställning

Publicerad 2008-06-26 12:57

Aktivister från Nationalsocialistisk front hotade personal på Luna Kulturhus i Södertälje på grund av att de visar Elisabeth Olsson Wallins fotoutställning In hate we trust, skriver Länstidningen.

Det var i tisdags som en grupp aktivister från Nationalsocialistisk front besökte utställningen. Aktivisterna ska ha uppmanat personalen att ta ned bilderna och även hotat med att förstöra dem. Fyra personer visiterades, varav en mattkniv återfanns på en man. Mannen är misstänkt för brott mot knivlagen.

Richard Ekman som är länsledare för Nationalsocialistisk front i Stockholm säger till Länstidningen att de inte planerar några attentat mot utställningen, men att han personligen inte har något emot att utställningar som In hate we trust saboteras.

Fotoutställningen In hate we trust, som turnerar runt i Sverige, består av iscensatta fotografier om hatbrott mot hbt-personer. Fotografen Elisabeth Olsson Wallins tidigare utställning Ecco homo uppfattades även den bland vissa religiösa och högerextrema grupper som kontroversiell.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.