Annons

Journalist skrämd efter sd-besök

Publicerad 2008-10-15 11:18

Medlemmar från Sverigedemokraterna besökte en journalist på Avesta tidning efter att hon skrivit en artikel om partiets torgmöte som de inte tyckte om.

Enligt Sveriges radio har händelsen skrämt journalisten Anne-Marie Nenzell.
– De blev arga och upprörda, när de inte fick tala med mig i enrum, berättar hon.

Artikeln som publicerades i tidningen handlade om ett tal som partiledaren Jimmie Åkesson höll om Sveriges invandrarpolitik och om demonstranter som skramlade med sina nyckelknippor i protest mot honom.
– Det finns faror med den här typen av tilltag. Risken är att journalister blir mindre tuffa i sin bevakning och vågar kanske inte skriva om allt, säger Anne-Marie Nenzell till Sveriges radio.

Sören Hammarström var en av de Sverigedemokrater som besökte Avesta tidning och han förstår inte varför Anne-Marie Nenzell blev upprörd. Han menar att artikeln hon skrev var felvinklad och att journalister måste kunna stå emot kritik


Vill du läsa fler texter som den här? Stöd vårt arbete genom att swisha valfritt belopp till 123 2710 259. Tillsammans utmanar vi rasismen!

Annons

Annons

Annons

Annons

Coronakrisen

Hur reagerar extremhögern på coronakrisen? Är pandemin ett hot mot demokratin? Läs alla våra artiklar om coronakrisen här. 

Annons