Nazister attackerade demonstration i Stockholm

Publicerad 2008-10-24 15:08

Aktivister från Svenska motståndsrörelsen gick i lördags till angrepp mot en demonstration i centrala Stockholm. Polisen grep en person.

Det var på Medborgarplatsen som ett 60-tal aktivister från den nazistiska organisationen Svenska motståndsrörelsen mötte en demonstration mot utförsäljning av allmännyttans lägenheter. Aktivisterna från Svenska motståndsrörelsen angrep enligt polisen deltagare i den tillståndsgivna demonstrationen med sparkar och slag. Enligt Svenska motståndsrörelsen så ska någon av demonstranterna ha tagit tag i en av organisationens fanor, vilket fått dem att reagera.

En person från Svenska motståndsrörelsen greps av polis på plats. Han gjorde kraftigt motstånd och polisen tvingades även försvara sina kollegor mot andra aktivister från Svenska motståndsrörelsen.

Den gripna mannen är 24 år gammal och sedan tidigare känd hos polisen. Han är vid ett flertal tillfällen dömd för olika våldsbrott.

Jobba på Expo

Bli vår nya AD! Har du öga för digitalt, koll på print och ett hjärta som klappar för antirasism? Då finns en tillsvidaretjänst på halvtid att söka här