Nazister attackerade demonstration i Stockholm | Expo.se

Annons

Nazister attackerade demonstration i Stockholm

Publicerad 2008-10-24 15:08

Aktivister från Svenska motståndsrörelsen gick i lördags till angrepp mot en demonstration i centrala Stockholm. Polisen grep en person.

Det var på Medborgarplatsen som ett 60-tal aktivister från den nazistiska organisationen Svenska motståndsrörelsen mötte en demonstration mot utförsäljning av allmännyttans lägenheter. Aktivisterna från Svenska motståndsrörelsen angrep enligt polisen deltagare i den tillståndsgivna demonstrationen med sparkar och slag. Enligt Svenska motståndsrörelsen så ska någon av demonstranterna ha tagit tag i en av organisationens fanor, vilket fått dem att reagera.

En person från Svenska motståndsrörelsen greps av polis på plats. Han gjorde kraftigt motstånd och polisen tvingades även försvara sina kollegor mot andra aktivister från Svenska motståndsrörelsen.

Den gripna mannen är 24 år gammal och sedan tidigare känd hos polisen. Han är vid ett flertal tillfällen dömd för olika våldsbrott.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

I spåren av corona

Är pandemin ett hot mot demokratin? Hur har året med corona påverkat den svenska och internationella extremhögern?  Läs alla artiklar relaterade till corona-pandemin här.

Annons