Amerikanska nazister satsar på skolan | Expo.se

Annons

Amerikanska nazister satsar på skolan

Publicerad 2008-12-11 17:50

Den amerikanska vit makt-musikproducenten Bryant Cecchini, alias Byron Calvert, har återigen börjat sprida vit makt-musik till amerikanska skolor, rapporterar Southern Poverty Law Centers blog Hatewatch.

Enligt Hatewatch har Cecchini meddelat att han planerar att sprida 30 000 exemplar av skivan ”Project Schoolyard vol II”. På skivan som kommer att säljas billigt finns titlar som ”Whte power” och ”Some niggers never die”. I en intervju med Hatewatch hävdar han att skivan ska marknadsföras bland amerikanska ungdomar att den redan har spridits till sju delstater.

Projektet är en uppföljning på en skiva som spreds bland ungdomar för fyra år sedan. Den gången orsakade den stor uppmärksamhet i amerikansk media. Sammanlagt spred Cecchini och hans dåvarande kollega cirka 50 000 exemplar av skivan. Projektet har också rönt stor uppmärksamget i den internationella vit makt-rörelsen. Bland annat har ”Project Schoolyard” inspirerat svenska Info 14 att lansera sin kampanj Svensk ungdom.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons