Amerikanska nazister satsar på skolan

Publicerad 2008-12-11 17:50

Den amerikanska vit makt-musikproducenten Bryant Cecchini, alias Byron Calvert, har återigen börjat sprida vit makt-musik till amerikanska skolor, rapporterar Southern Poverty Law Centers blog Hatewatch.

Enligt Hatewatch har Cecchini meddelat att han planerar att sprida 30 000 exemplar av skivan ”Project Schoolyard vol II”. På skivan som kommer att säljas billigt finns titlar som ”Whte power” och ”Some niggers never die”. I en intervju med Hatewatch hävdar han att skivan ska marknadsföras bland amerikanska ungdomar att den redan har spridits till sju delstater.

Projektet är en uppföljning på en skiva som spreds bland ungdomar för fyra år sedan. Den gången orsakade den stor uppmärksamhet i amerikansk media. Sammanlagt spred Cecchini och hans dåvarande kollega cirka 50 000 exemplar av skivan. Projektet har också rönt stor uppmärksamget i den internationella vit makt-rörelsen. Bland annat har ”Project Schoolyard” inspirerat svenska Info 14 att lansera sin kampanj Svensk ungdom.

Ämnen

Jobba på Expo

Bli vår nya AD! Har du öga för digitalt, koll på print och ett hjärta som klappar för antirasism? Då finns en tillsvidaretjänst på halvtid att söka här