Lämnade nazismen – blev misshandlad

Publicerad 2009-01-13 10:52

Fyra personer mellan 17 och 21 år med nazistkopplingar dömdes på fredagen för att ha misshandlat en före detta kamrat.

Den misshandlade kamraten hade tidigare tillhört samma krets av nazister i Alingsås. I domen framgår det att den misshandlade mannen efter han lämnat gruppen ändrat värderingar och varit kritisk mot sina tidigare vänner.

En 17-åring döms för att ha misshandlat sin tidigare kamrat. Närvarande vid misshandeln var en 18- och 21-åring. De båda döms för att tillsammans med en 20-åring deltagit vid en andra misshandel av mannen.

21-åringen döms även för ytterligare ett fall av misshandel efter att han misshandlat en person som bett honom att upphöra med att skandera nazistiska slagord. Även 20-åringen döms för ytterligare ett fall av misshandel.

Alingsås tingsrätt dömde 21-åringen till fängelse i tre månader. 18- och 20-åringen dömdes till skyddstillsyn och 17-åringen till ungdomsvård.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.