Anställda på Bring/Citymail vill slippa dela ut Sd-material

Publicerad 2009-02-18 09:27

Anställda vid transportföretaget Bring/Citymail i Göteborg och Stockholm vill att företaget ska säga nej till att dela ut Sverigedemokraterna material inför EU-valet i sommar, rapporterar Sekotidningen

Det är Seko-klubbarna i Göteborg och Stockholm som i ett öppet brev till företagets vd uppmanar honom att säga nej till Sverigedemokraterna. I brevet skriver Seko-klubbarna att partiet står för främlingsfientlighet och rasism och att många medlemmar mår dåligt om de ska tvingas att dela ut Sverigedemokraternas material.

- Det är inget som tvingar företaget att säga ja till alla kunder. Vi ser det inte som någon demokratisk rättighet att få sprida sitt material genom Bring/Citymail, säger klubbordförande i Väst, Thomas Gorin, till Sekotidningen.

Enligt Sekotidningen har företagets vd Mats Forsberg svarat till fack-klubbarna och utgått från företagets policy som säger att Bring/Citymail inte tar politisk ställning till kunderna. Men att företaget inte heller delar ut post med olagligt innehåll.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.