Misshandel i Stockholm

Publicerad 2009-03-30 13:05

Tidningsutdelningen slutade med tumult och flaskkastning på en tvärgata till Medborgarplatsen.

Tre personer misshandlades och flera omhändertogs i samband med att nazistgruppen Fria nationalister delade ut Nationaldemokraternas tidning i centrala Stockholm på lördagen.

Det var på Medborgarplatsen mitt under lördagshandeln som ett 30-tal aktivister från Fria Nationalister Stockholm samlats för att dela ut Nationaldemokraternas tidning Nationell Idag. Efter en dryg timme utbröt tumult i samband med att nazisterna gick till attack mot en grupp vänsterautonoma. Grupperna hölls åtskilda av polisen som omhändertog ett flertal personer, framför allt högerextremister, misstänkta för våldsamt upplopp.

Åtminstone två nazister jagade två autonoma in på Södra Latin skolan, där ett högskoleprov pågick. De autonoma misshandlades och även en person som tjänstegjorde under provet skadades när han försökta avvärja misshandeln.

Polisen har ännu inte gripit någon för misshandeln, men händelsen är polisanmäld. De personer som omhändertogs för våldsamt upplopp har släppts och ärendet avskrivits.

Fria Nationalister är ett aktionsinriktat nätverk som drivs av Info-14.


Vill du läsa fler texter som den här? Stöd vårt arbete genom att swisha valfritt belopp till 123 2710 259. Tillsammans utmanar vi rasismen!

Coronakrisen

Hur reagerar extremhögern på coronakrisen? Är pandemin ett hot mot demokratin? Läs alla våra artiklar om coronakrisen här.