Misshandel i Stockholm

Publicerad 2009-03-30 13:05

Tidningsutdelningen slutade med tumult och flaskkastning på en tvärgata till Medborgarplatsen.

Tre personer misshandlades och flera omhändertogs i samband med att nazistgruppen Fria nationalister delade ut Nationaldemokraternas tidning i centrala Stockholm på lördagen.

Det var på Medborgarplatsen mitt under lördagshandeln som ett 30-tal aktivister från Fria Nationalister Stockholm samlats för att dela ut Nationaldemokraternas tidning Nationell Idag. Efter en dryg timme utbröt tumult i samband med att nazisterna gick till attack mot en grupp vänsterautonoma. Grupperna hölls åtskilda av polisen som omhändertog ett flertal personer, framför allt högerextremister, misstänkta för våldsamt upplopp.

Åtminstone två nazister jagade två autonoma in på Södra Latin skolan, där ett högskoleprov pågick. De autonoma misshandlades och även en person som tjänstegjorde under provet skadades när han försökta avvärja misshandeln.

Polisen har ännu inte gripit någon för misshandeln, men händelsen är polisanmäld. De personer som omhändertogs för våldsamt upplopp har släppts och ärendet avskrivits.

Fria Nationalister är ett aktionsinriktat nätverk som drivs av Info-14.

Jobba på Expo

I höst drar vi igång nya projektet Faktaalternativet, då vi under ett år ska medverka till att debatten om rasism ska bygga mer på fakta och mindre på känslor. Till detta söker vi en projektledare/redaktör. Sök jobbet innan 9 augusti!