Politiker misshandlades

Publicerad 2009-03-23 11:52

Mattias Bernhardsson, fullmäktigeledamot i Haninge, överfölls och misshandlades på söndagskvällen. Enligt Bernhardsson var det en grupp nazister som attackerade honom. Dagen innan blev han och ytterligare en person attackerad när de deltog på en fredsdemonstration i centrala Stockholm.

Mattias Bernhardsson sitter som ledamot för Rättvisepartiet socialisterna i Haninge kommunfullmäktige. I ett uttalande på partiets hemsida säger Mattias Bernhardsson att han blev attackerad med kniv och knogjärn. Enligt Bernhardsson försökta gärningsmännen döda honom. Händelsen skedde i Jordbro.

Mattias Bernhardsson och en partikamrat till honom överfölls även på lördagen då de deltog på en demonstration mot Irakkriget på Sergels torg. Enligt Aftonbladet var det en nazist som överföll dem.


Överfallet dokumenterades


Överfallet på Sergels torg dokumenterades av Aftonbladet. Bilderna visar hur en gärningsman går till attack mot fredsaktivisterna och sliter åt sig en banderoll och en kamera. En av demonstrationsdeltagarna, som försökte hindra gärningsmannen från att lämna platsen, blev nedslagen.

Ny utbildning om radikalislamism

Nu lanserar vi vår nya utbildning om radikalislamism. Boka en föreläsning innan 15/3 så får du 20 procents rabatt på ordinarie pris.