Åklagare kan öppna utredning mot Sverigedemokrat

Publicerad 2009-04-03 11:44

Utredningen mot Sverigedemokraten Erik Almqvist kan komma att tas upp igen, rapporterar Skånskan.se. Almqvist misstänktes för att tillsammans med andra partikollegor ha tvingat till sig en väska från en wallraffande reporter från Sveriges radio.

Händelsen utspelade sig i samband med att Sverigedemokraternas ungdomsförbund var på en Estlandsresa. Med på resan var även partiledare Jimmie Åkesson och partisekreterare Björn Söder. På färjan tillbaka till Stockholm konfronterades Caroline Stenman, som wallraffat i partiet för Sveriges radios program Kalibers räkning. I samband med detta försvann reporterns väska. Sverigedemokraten Erik Almqvist misstänktes för rån, men åklagaren lade ner utredningen i brist på bevis.

Då hade inte kammaråklagare Anita Glad tagit del av den ljudupptagning som fanns från händelsen. De nya uppgifterna kan innebära att åklagaren öppnar ärendet igen.

– I så fall rör det sig om en grov stöld eller egenmäktigt förfarande. För att det ska räknas som ett rån krävs våld eller hot mot person som inte har förekommit i det här fallet, säger Anita Glad till Skånskan.se.

Jobba på Expo

Bli vår nya AD! Har du öga för digitalt, koll på print och ett hjärta som klappar för antirasism? Då finns en tillsvidaretjänst på halvtid att söka här