Argentinska nazister greps i firandet av Hitlers födelsedag | Expo.se

Argentinska nazister greps i firandet av Hitlers födelsedag

Publicerad 2009-04-23 11:22

Polisen grep under söndagen 36 nazister som firade Adolf Hitlers födelsedag på en nattklubb i Buenos Aires. I lokalen hittade polisen nazistisk propaganda, flaggor samt filmer och musik med rasistiska budskap, rapporterar det argentinska mediet ámbito.

Under firandet av Adolf Hitler, 120 år efter hans födelse, närvarade Blood and Honour, en nazistgrupp som har anhängare i Argentina och Chile. De blev avbrutna av att polisen kom in och arresterade 36 personer för hatbrott. Polisen tror inte att ägaren kände till vilka som hyrde lokalen. Ingripandet bemöttes positivt av den judiska organisationen i Argentina, DAIA. De anser att nazistiska grupper utgör ett hot för det argentinska samhället och att agerandet var viktigt i kampen för att få bort grupperna.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Datadrivet kampanjarbete

dfd

Ett pilotprojekt med Röda Korsets ungdomsförbund - läs vår rapport!

Annons