Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Det var under en debatt om ökat narkotikamissbruk bland ungdomar i Växjö som sverigedemokraten Samuel Älgemalm orsakade stor debatt i fullmäktige.

– Sanningen är det största anledningen till ökade missbruket är mångkulturella inverkan. Jo. Så kolla polisens rapport, det är invandrare som ligger bakom det, dem flesta är invandrare, sa Samuel Älgemalm vid gårdagens fullmäktigemöte.

Flera av fullmäktigeledamöterna gick upp och protesterade mot Älgemalms uttalande, uppger Sveriges radio Kronoberg.

Kristdemokraten Bertil Olsson uppger för Sveriges radio att han är trött på Älgemalms ständiga rasistiska uttalanden. Olsson var även en av dem som bemötte Älgemalm i talarstolen.

– Nu får du sluta upp med dina påhopp på alla invandrare.

– Vi får skicka en inspelning till din partiledare, Jimmie Åkesson, han har sagt i svensk massmedia att alla som är rasister blir uteslutna ur Sverigedemokraterna, sa Bertil Olsson vid fullmäktige igår.

Det är inte första gången Älgemalm befinner sig i blåsväder. För ett år sedan fick han avgå som ordförande för Sverigedemokraterna i Växjö efter att han lagt ut en text på deras hemsida som var kopierad från nazistpartiet Nationalsocialistisk front.