Vänsteraktivister utsatta i Uppsala län

Publicerad 2009-04-02 12:21

Under måndagskvällen misshandlades en Ung Vänster-medlem i Knivsta utanför Uppsala, skriver UNT. Enligt Ung Vänsters ordförande i länet, Miro Anter, begicks överfallet av rasister.

Vänsteraktivisten blev överfallen av en grupp maskerade ungdomar men lyckades till slut fly ombord på ett tåg. Enligt polisanmälan var gärningsmännen i 17-20 årsåldern.

Än så länge har ingen gripits för överfallet. Ung Vänster-ordföranden Miro Anter är emellertid säker på att överfallet var politiskt.

- Det är andra gången på kort tid som antirasister i Uppsalatrakten angrips av rasister, säger Miro Anter till UNT.

Expo.se rapporterade tidigare i veckan om hur fyra medlemmar ur Revolutionär kommunistisk ungdom (RKU) blev överfallna och misshandlade förra fredagen. Två av aktivisterna fick föras till sjukhus.

– Jag får slag med både en påk och en teleskopbatong så att mitt armbågsben bryts. Det pågår i max fem minuter sedan springer de iväg, sa Andreas, ordförande i RKU-Uppsala, då.

Även i det här fallet har inga gärningsmän kunnat identifieras.

Under natten till onsdagen fick även Vänsterpartiet i Uppsala läns ordförande, Tove Fraurud, klistermärken uppsatta på sin bil och sin dörr i Heby kommun. Klistermärkena kom ifrån Svenska Motståndsrörelsen. Händelsen är polisanmäld.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.