EU/09 Österrikisk biskop upprörd hur kors används i FPÖ:s valkampanj

Publicerad 2009-05-25 17:54

Wiens ärkebiskop, Christoph Schoenborn, varnade under torsdagen politiska partier från att utnyttja kristna symboler i sina valkampanjer. I sitt tal sa han att korset inte får användas som en kampsymbol mot andra religioner. Ledaren för högerextrema FPÖ, Heinz-Christian Strache höll under ett tal nyligen upp ett kors mot ett muslimskt center, rapporterar BBC.

”Väst i kristna händer” är ord som används i FPÖ:s valkampanj inför Europaparlamentsvalet. Om väst finns i de kristnas händer oroas inte ärkebiskopen över. Däremot undrar han om kristendomen finns i hjärtat hos dem i väst.
– Korset är en symbol för kärlek och i det ingår inte våld eller hat, säger han till BBC.

FPÖ fick 17,5 % av rösterna i förra valet vilket gör det till landets tredje största parti.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.