EU/09 BNP-sympatisör uppmanar barn till brott

Publicerad 2009-05-20 15:02

Skandalerna inom British National Party, BNP, fortsätter. Helen Forster, som tillverkat flygblad för BNP, uppmanade förra året barn att kasta ägg och skjuta med luftgevär mot hennes asiatiska granne, rapporterar Mirror.

Tio till sjutton år gamla barn uppmanades i augusti kasta ägg och skjuta med luftgevär mot en asiatisk kvinnas hem. Uppmaningen kom från Helen Forster som var arg över att hennes granne tidigare anklagat Forster för rasism.

I måndags, tio månader efter attackerna, dömdes Helen Forster till samhällstjänst. Domstolen menade att även om hon själv inte medverkat, är hon skyldig för att ha uppmanat barnen till brottet.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.