EU/09 Burop mötte Sverigedemokraterna i Göteborg

Publicerad 2009-05-15 11:56

När Sverigedemokraternas valturné kom till Göteborg möttes partiledaren Jimmie Åkesson av högljudda protester.

På torsdagen höll Sverigedemokraterna ett möte i centrala Göteborg som ett led i partiets mål att ta plats i EU-parlamentet vid valet den 7 juni. Men när partiledaren Jimmie Åkesson skulle tala så möttes han, enligt Sveriges radio, av ett hundratal motdemonstranter. Med tutor, busvisslingar och slagord dränktes Åkessons tal. En kvinna omhändertogs för att ha kastat ägg. Men stämningen var inte våldsam utan högljudd, rapporterar Sveriges radio. Vid ett tidigare möte i Mölndal greps en person med tårgas, skriver Nyhetskanalen.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.