Nazist dömd för våldsamt motstånd

Publicerad 2009-05-14 16:08

En 19–årig aktivist från Svenska motståndsrörelsen dömdes på onsdagen för våldsamt motstånd.

19–åringen var med som fanbärare vid en flygbladsutdelning i april förra året. Ett tjugotal aktivister från Svenska motståndsrörelsen deltog i utdelningen som genomfördes i centrala Stockholm. När aktivisterna tagit sig till Gamla stans tunnelbanestation genomförde polisen en visitering av gruppen.

Enligt tingsrätten rörde sig 19–åringen bort från gruppen när en polisman försökte stoppa honom och få in han i gruppen igen. Han satte sig då i motvärn, krängde med kroppen och försökte göra sig fri. Till sitt försvar i rätten uppgav 19–åringen att han som fanbärare var tvungen att lämna över fanan till en kamrat och kunde inte på polisens begäran slänga den på marken. 19–åringen dömdes till 2 000 kronor i dagsböter.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.