Nazister kastade choklad på Mona Sahlin

Publicerad 2009-05-04 15:27

Aktivister från nazistiska Folkfronten kastade choklad på Mona Sahlin under hennes tal i Malmö första maj. Aktionen var tänkt som ett skämt för att påminna om Mona Sahlins tidigare fiffel.

Mitt under Mona Sahlins fösta maj-tal i Folkparken i Malmö kastade några aktivister från Folkfronten Toblerone mot henne. Tanken var enligt Folkfrontens hemsida att påminna om hur partiledaren tidigare använt svenska folkets pengar för att köpa choklad. Mona Sahlin kommenterade händelsen i sitt tal med att chokladkastaren också hade rätt till att få en utbildning. Polisen har inte gripit chokladkastaren och någon anmälan gjordes inte efteråt.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.