EU/09 SD-kandidat vill inte besvara EU-frågor

Publicerad 2009-06-01 16:34

Maria Liebmann, kandidat för Sverigedemokraterna i Halmstad vill inte svara på några frågor om Europaparlamentsvalet. Åtminstone inte när Halmstadsposten frågade henne om vilka valfrågor som engagerar henne.

På Sverigedemokraternas hemsida står det att Maria Liebamann är kritisk till medlemskapet i EU och att djurskydd är den viktigaste frågan. För Hallandsposten vill hon varken förklara varför väljarna borde lägga en röst på henne, eller något om vilka frågor hon anser är viktiga.

- Jag är inte intresserad, blev svaret.

Hans Bengtsson, statsvetare på Högskolan i Halmstad förvånades över svaret och nämner Piratpartiet som ett parallellt fall. För Hallandsposten förklarade han att partiet vägrar svara på andra frågor än nedladdning, men att det i alla fall är tydliga med att det är ett enfrågesparti.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.