Nazistiska slagord friades av tysk domstol

Publicerad 2009-08-19 14:15

En tysk federal domstol beslutade i förra veckan att nazistiska slagord endast är förbjudna om de används på tyska, skriver AP.

Domstolen beslutade att hundra stycken beslagtagna t-shirts, med texten ”Blood and Honour”, inte var straffbara. Sloganen är en direktöversättning av ”Blut in Ehre” som användes av Hitlerjugend. Blood and Honur också namnet på ett internationellt nazistiskt nätverk.

Nazistiska symboler och slagord är förbjudna i Tyskland. Den federala domstolen skickade dock tillbaka ärendet till lägre insats med motiveringen att t-shirtsen kunde bedömas som olagliga då de också innehöll nazistiska symboler, skriver AP.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.