Oro för bråk vid lördagens Laziomatch

Publicerad 2009-08-26 10:22

Polisen ska få extra förstärkning inför lördagens fotbollsmatch mellan Elfsborg och italienska Lazio. Det finns en oro att det ska bli bråk mellan Lazios ökända högerextrema supporters och svenska militanta antifascistiska grupper, uppger Sveriges radio.

Det väntas bli ett stort polispådrag på torsdagens match. Delar av Lazios supportrar har gjort sig kända för sina fascistiska åsikter och vilja att ställa till med bråk. Till lördagens match väntas ungefär 1000 supportar komma.

– Vi försöker få reda på vilken typ av supportrar det är. De vet vilka de har sålt biljetter till där nere. Vi har begärt att få hit två italienska kolleger som kan hjälpa oss, säger Lars-Åke Grönbäck på supporterpolisen i Borås till Sveriges radio.

Laziosupportrarnas högerextrema hållning gör även att polisen bevakar eventuella aktioner från svenska antifascister.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.