Oroligt vid BNP-festival

Publicerad 2009-08-18 17:15

I helgen arrangerade det brittiska högerextrema partiet BNP, Brittish National Party, sin årliga The Red, White and Blue-festival. En av dem som deltog var Nationaldemokraternas partiledare.

Under lördagen blev det oroligheter när supportrar till BNP gjorde Hitlerhälsningar och skrek ”Sieg heil”, uppger The Guardian. Arrangemanget hade dragit till sig runt tusen motdemonstranter. BNP har uppgett att minst en av deras medlemmar ska ha gripits vid tillfället

På plats som talare var Nationaldemokraternas partiledare Marc Abramsson, uppger The Guardian. Talade vid festivalen gjorde även bland flera den italienske partiledaren för Forza Nuova, Roberto Fiore. Han talade bland annat om ”det islamistiska hotet mot Europa”.

Vill du se fler granskningar som den här?
Stöd kampen mot rasism genom att swisha valfritt belopp till 123 281 1248.
Tillsammans gör vi skillnad!