SD vill stoppa bidrag till invandrarföreningar

Publicerad 2009-09-01 10:42

I en motion till Sundsvall kommunfullmäktige föreslår sverigedemokraten Johnny Skallin att kommunen omedelbart ska slopa alla bidrag till invandringföreningar, skriver Sundsvalls Dagblad.

Johnny Skallin menar i sin motion att devisen ”ta seden dit man kommer” inte längre gäller i Sverige. Och att en av orsakerna är invandrarföreningarna. Skallin menar att föreningarna motverkar den assimilering som hans parti står för. I sin motion skriver han: ”Årligen betalas det ut hundratusentals kronor i kommunala bidrag till invandrarförening vars syfte är att upprätthålla och förstärka hemlandets kultur och identitet i Sverige. Det främjar inte assimilering, eller integration som är det uttalade målet för riksdagspartierna”.

Nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration i Sundsvalls kommun föreslog i ett yttrande att Skallins motion ska avslås helt och hållet. Nämndens socialdemokratiske ordförande Joao Pinheiro jämför Skallins motion med 1930-talets extremhöger.
- Det handlade nu som då att de vill göra skillnad på folk och folk, att skapa en vi och dom-mentalitet, säger han till Sundsvalls Dagblad.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.