Ungerska nazister tränade med vapen

Publicerad 2009-09-08 10:36

En grupp offentliga antifascister uppmanar i ett uttalande den ungerska regeringen att undersöka uppgifter om att det hållits militära träningsläger för nazister i landet.

Uppgifter i ungersk och tysk press gör gällande att det under sommaren har hållits ett nazistiskt träningsläger där deltagarna varit tungt beväpnade, uppger JTA. Lägret ska ha varit organiserat av Ungerska Nationella Fronten som en förberedelse för en framtida militär kamp.

I ett offentligt uttalande från antifascisterna adresserat till premiärminister Gordon Bajnai påminns han om att Ungern har bundit sig att stoppa nazistiska organisationer som etablerat sig i landet. I uttalandet kräver undertecknade att det startas en utredning gällande det nazistiska träningslägret. Bland undertecknarna återfinns bland annat filosofen Miklos Gaspar Tamas och ordföranden för Ungerns antifascistiska förbund, Tamas Hirschler.

Ny utbildning om radikalislamism

Nu lanserar vi vår nya utbildning om radikalislamism. Boka en föreläsning innan 15/3 så får du 20 procents rabatt på ordinarie pris.