SD populärt bland Handels-medlemmar

Publicerad 2009-10-13 10:54

Nästan var tionde medlem i fackförbundet Handels i nordöstra Skåne och Blekinge hade röstat på Sverigedemokraterna om det val idag visar en ny medlemsundersökning.

Fackförbundet Handels avdelning 4 i nordöstra Skåne och Blekinge har gjort en enkätundersökning bland sina medlemmar, skriver Helsingborgs Dagblad. Mätningen visar att 9,7 procent av avdelningens medlemmar skulle rösta på Sverigedemokraterna om det var val idag.

Mätningen bekräftar det starka stöd som redan finns för partiet i regionen. I de allmänna valen 2006 och i Europaparlamentsvalet i år utmärkte sig nordöstra Skåne och Blekinge bland partiets starkaste fästen. I sommarens Europaparlamentsvalet fick Sverigedemokraterna till exempel över 8 procent i Kristianstad. I riksdagsvalet nådde partiet nästan 8 procent i Sölvesborg och hade upp emot 7 procent i ett antal andra kommuner i regionen.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.