SD-politiker: "Utvisa Ilmar Reepalu" | Expo.se

SD-politiker: "Utvisa Ilmar Reepalu"

Publicerad 2009-11-06 11:44

Flera ledande politiker med invandrarbakgrund ska utvisas när SD kommer till makten, det skriver SD-politikern Sven-Erik Karlsson från Högsby i en bloggkommentar.
– Jag tycker vi ska vara rädda om Sverige, förklarar han.

Det är i en kommentar på Sverigedemokraten Thoralf Alfssons blogg som Sven-Erik Karlsson går till attack mot flera kända politiker och opinionsbildare med invandrarbakgrund. När SD kommer till makten ska de avskedas och utvisas ur landet, skriver Karlsson. Sven-Erik Karlsson vill bland annat kasta ut socialdemokraterna Ilmar Reepalu och Anders Lago, diskrimineringsombudsmannen Katrin Linna och till och med Bengt Westerberg.


Står för sin kommentar


Sven-Erik Karlsson, som sitter för Sverigedemokraterna i Högsby kommunfullmäktige och har en plats i styrelsen för SD Oskarshamn/Emådalen, står fortfarande för sin kommentar.
– Jag tycker att vi ska vara rädda om Sverige, säger han.

Men trots att han signerar sin kommentar med ”S-E Karlsson SD Högsby” vill han inte att den ska blandas ihop med hans parti.
– Det var bara en reflektion som jag fick hastigt och lustigt, det retade mig väl det jag läste där, säger han.
– Men måste väl kunna ha en egen åsikt, även om man håller på Sverigedemokraterna.


”Inget vi står för”


Sverigedemokraterna presschef Mattias Karlsson tar avstånd från Sven-Eriks Karlsson kommentar.
– Detta är givetvis ingenting som vi står för, det är uppenbart, det är bara att titta på vårt program. Jag kan ju också säga att man ska ju absolut inte ska skriva under som sverigedemokrat om det inte är en åsikt som partiet kan stå för.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons