Williamson uppmanas infinna sig i domstol

Publicerad 2009-11-11 11:26

Biskop Richard Williamson, som anklagas för att ha förnekat Förintelsen, uppmanas att inställa sig i tysk domstol, rapporterar TT.

Brittiska Richard Williamson, som tillhör det katolska prästbrödraskapet SSPX har tidigare dömts till 12 000 euro i böter för förintelseförnekelse. Om Williamson betalade böterna kunde han slippa en rättegång, men han har enligt en talesman för domstolen vägrat att betala dem, skriver TT. Något datum för en rättegång har inte bestämts och Williamson har inte heller någon skyldighet att infinna sig om en sådan process startar.

I en intervju med SVT:s Uppdrag granskning hävdade Williamson att det inte fanns några gaskamrar i Nazityskland. Intervjun ägde rum i Tyskland där det är förbjudet att förneka Förintelsen.

Ämnen

Jobba på Expo

I höst drar vi igång nya projektet Faktaalternativet, då vi under ett år ska medverka till att debatten om rasism ska bygga mer på fakta och mindre på känslor. Till detta söker vi en projektledare/redaktör. Sök jobbet innan 9 augusti!