Williamson uppmanas infinna sig i domstol

Publicerad 2009-11-11 11:26

Biskop Richard Williamson, som anklagas för att ha förnekat Förintelsen, uppmanas att inställa sig i tysk domstol, rapporterar TT.

Brittiska Richard Williamson, som tillhör det katolska prästbrödraskapet SSPX har tidigare dömts till 12 000 euro i böter för förintelseförnekelse. Om Williamson betalade böterna kunde han slippa en rättegång, men han har enligt en talesman för domstolen vägrat att betala dem, skriver TT. Något datum för en rättegång har inte bestämts och Williamson har inte heller någon skyldighet att infinna sig om en sådan process startar.

I en intervju med SVT:s Uppdrag granskning hävdade Williamson att det inte fanns några gaskamrar i Nazityskland. Intervjun ägde rum i Tyskland där det är förbjudet att förneka Förintelsen.

Ämnen

Köp en jättedyr julklapp

Antirasism är ingen vidare bra affärsidé. Vi har i alla fall inte blivit rika på det under de 25 år vi hållt på. Men det är såklart inte därför vi gör det vi gör, utan för att skydda demokratin. Därför har vi tagit fram det här pangerbjudandet lagom till jul: köp en jättedyr prenumeration.