Arresteringsorder utfärdad mot Anders Högström

Publicerad 2010-02-02 14:55

Polsk domstol har utfärdat en europeisk arresteringsorder mot Anders Högström som tros vara hjärnan bakom stölden av Auschwitzskylten.

Uppgifterna om att det i dag utfärdats en arresteringsorder på den före detta nazistledaren Anders Högström kommer enligt Aftonbladet från nyhetsbyrån AP. Så sent som i förra veckan sa domstolen Krakow nej till polsk polis för ett ingripande. Idag ändrades det beslutet, uppger Aftonbladet.

Det var i december förra året som skylten med texten ”Arbeit macht frei” stals vid ett av dödslägren i Auschwitz – flera män greps snabbt för sin inblandning. Den 34-årige svensken har i medier pekats ut som central i stölden.

Jobba på Expo

Bli vår nya AD! Har du öga för digitalt, koll på print och ett hjärta som klappar för antirasism? Då finns en tillsvidaretjänst på halvtid att söka här