Protester när Nationaldemokraterna besökte skola

Publicerad 2010-02-24 12:57

Nationaldemokratisk ungdom var på tisdagen i Falun för att besöka Kristinegymnasiet. I samband med att partiet gick in i skolan vände eleverna demonstrativt politikerna ryggen, rapporterar Dalarnas Tidning.

Ett 40-tal elever protesterade, genom att strejka, mot att representanter från Nationaldemokraterna och deras ungdomsförbund fått tillstånd att besöka skolan, rapporter Sveriges Radio. Enligt ett pressmeddelande från Nationaldemokraterna så försökte personer från Ung vänster ”fysiskt slita undan elever” som visade intresse för partiet. En uppgift som enligt Dalarnas Tidning dementeras av flera elever och lärare.

Nationaldemokraterna hade under två timmar ett bokbord på skolan innan någon utlöste brandlarmet och skolan fick evakueras. Med på plats från Nationaldemokraterna var bland annat partiledaren och kommunfullmäktigeledamoten i Södertälje, Marc Abramsson.

Jobba på Expo

Bli vår nya AD! Har du öga för digitalt, koll på print och ett hjärta som klappar för antirasism? Då finns en tillsvidaretjänst på halvtid att söka här