Stökigt när högerextremister besökte skola

Publicerad 2010-02-10 12:04

Nationaldemokrater hamnade i bråk med elever och vänsteraktivister på Värmdö gymnasium på tisdagen.

Nationaldemokraterna hade tillåtits ha ett bokbord på skolan. Rektor Arne Andersson säger till Dagens Nyheter att han inte har några möjligheter att stoppa ett parti. Genom att släppa in partiet på skolan så hade de även kontroll över vad som sades menar han.

Bråket uppstod när nationaldemokraterna skulle lämna skolan. Utanför skolan ska vänsteraktivister ha väntat på nationaldemokraterna. Enligt en elev som Dagens Nyheter pratat med så utbröt slagmål. Tre poliser ska ha varit på plats och en anmälan om misshandel har upprättats.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.