Europas anti-muslimska partier mobiliserar | Expo.se

Annons

Europas anti-muslimska partier mobiliserar

Publicerad 2010-03-25 21:27

Sverigedemokraten Kent Ekeroth ska i helgen samtala med representanter från andra anti-muslimska partier. Syftet med konferensen är att försöka hitta en lösning för att förbjuda byggande av fler minareter i Europa.

I helgen träffas ett hundratal representanter från Europas anti-muslimska partier för att diskutera ett europeiskt förbud mot minaretbyggen. Bland talarna återfinns bland andra Sverigedemokraternas internationella sekreterare Kent Ekeroth och den svenska affärsmannen Patrik Brinkmann.

Initiativet till konferensen kommer i kölvattnet av den schweiziska folkomröstningen för ett minaretförbud.

− Vi blev inbjudna av Pro-NRW. Syftet är att träffa andra etablerade partier och titta på möjligheten att förbjuda minareter i hela Europa, säger Kent Ekeroth till Expo.


Flera talare


En av deltagarna på konferensen är Patrik Brinkmann, en svensk affärsman som tidigare har uppmärksammat för sina kontakter med det högerextrema tyska partiet NPD.

− Vi ser inga problem med att Patrik Brinkmann deltar på konferensen. Jag har personligen pratat med Brinkmann och han har försäkrat att inga extremistpartier kommer att delta, säger Kent Ekeroth.

Konferensen kommer att hållas i tyska Gelsenkirchen lördagen den 27 mars. Förutom Ekeroth och Brinkmann kommer Filip Dewinter från belgiska Vlaams Belang tala. Även personer från österrikiska FPÖ och representanter från Frankrike och Spanien är inbjudna som talare.

− Jag åker dit för att diskutera hur man kan bekämpa islamiseringen på europeisk nivå. Eventuellt leder konferensen till nya samarbeten, säger Kent Ekeroth.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons