SD:s riksdagslista godkändes trots kritik

Publicerad 2010-03-29 11:06

Sverigedemokraterna höll på lördagen valkonferens i Stockholm. Trots kritik från medlemmar antogs valberedningens förslag på riksdagskandidater. Kritiken rörde såväl könsfördelningen som den geografiska spridningen bland de som nominerats.

Efter en sluten votering stod det klart att partiledningen fick igenom sin lista över vilka sverigedemokrater som ska kandidera till riksdagsvalet. Med röstsiffrorna 105 mot 38 godkändes valberedningens förslag.

Partiledningen argumenterade för att partiet, om det kommer in i riksdagen, måste undvika, likt Ny Demokrati i början av 1990-talet, att det faller sönder i interna strider. Kritikerna menade dock att listan var geografiskt snedvriden och att för få kvinnor återfanns på riksdagslistan. En alternativ riksdagslista presenterades där fyra personer flyttades upp på valbar plats, skriver Dagens Nyheter.

Valmanifestet, med tyngdpunkt på invandrings-, äldre- och kriminalpolitik, godkändes utan någon större debatt.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.