FPÖ tappar medlemmar efter interna strider | Expo.se

Annons

FPÖ tappar medlemmar efter interna strider

Publicerad 2010-07-21 10:21

Det österrikiska partiet FPÖ har interna problem. Efter att två av partiets profiler blivit utsparkade ur partiet har hundratals medlemmar struntat i att betala medlemsavgiften.

Det är uteslutningen av FPÖ:s ledamot i Innsbrück, Christian Haager, och Walter Gatt, ledamot för partiet i Tyrolens delstatsparlament, som har orsakat de kraftiga reaktionerna. De båda uteslöts ur partiet eftersom de ansågs skada partiets rykte. Konflikten tog fart när Gerald Hauser, chef för FPÖ:s avdelning i Tyrolen, tvingades ta ett tillfälligt steg tillbaka på grund av sjukdom. Hauser anklagade de två för att då ha försökt ifrågasätta Hausers ledarskap under hans frånvaro.

Nu konstaterar Hauser i österrikisk media att FPÖ har tappat 400 medlemmar i Tyrolen. Bland de som inte förnyat sin medlemsavgift finns bland andra veteranen Gilbert Trattner.

De interna striderna kommer olägligt för FPÖ. I höst står parti inför två viktiga delstatsval i Wien och Steiermark. Men Hauser förnekar att det plötsliga medlemstappet kan leda till större konflikter.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Coronakrisen

Hur reagerar extremhögern på coronakrisen? Är pandemin ett hot mot demokratin? Läs alla våra artiklar om coronakrisen här. 

Annons