Geert Wilders planerar allians mot islam

Publicerad 2010-07-16 09:14

Den kontroversiella nederländske politikern Geert Wilders planerar att bilda en internationell allians mot islam, rapporterar AP.
– Budskapet ”Stoppa islam, försvara frihet” är inte bara viktigt för Nederländerna utan för hela den fria västvärlden, förklarade Wilders under ett anförande i parlamentet.

Enligt AP vill Wilders bilda sin allians i höst. I inledningsskedet söker han samarbete med likasinnade i USA, Canada, Storbritannien, Frankrike och Tyskland. Alliansens mål ska bland annat vara att arbeta för ett invandringsstopp från muslimska länder.

Enligt AP hoppas Wilders kunna placera sin nya organisation någonstans i glappet mellan traditionellt konservativa partier och extremhögern.

Geert Wilders som är partiledare för Frihetspartiet har under de senaste åren blivit en av de mest högljudda rösterna i europeiska antimuslimska rörelsen. I oktober kommer han ställas inför rätta misstänkt för hets mot folkgrupp på grund av uttalanden om islam.

Jobba på Expo

Bli vår nya AD! Har du öga för digitalt, koll på print och ett hjärta som klappar för antirasism? Då finns en tillsvidaretjänst på halvtid att söka här