Varningsmeddelande

  • The subscription service is currently unavailable. Please try again later.
  • The subscription service is currently unavailable. Please try again later.

Spansk domstol olagligförklarar Blood & Honour

Publicerad 2010-07-06 11:17

Fjorton av arton medlemmar i spanska Blood & Honour dömdes igår till fängelse bland annat för olaga vapeninnehav. Dessutom beslutade domstolen att organisationen ska upplösas, rapporterar bland annat Público.es.

Beslutet om att olagligförklara organisationen baserar domstolen på en lag som förbjuder organisationer som uppmuntrar diskriminering, hat och våld mot människor eller grupper på basis av deras ideologi, religion, nationalitet, kön eller sexuella läggning.

Blood & Honour i Spanien har officiellt kallat sig själva för en kulturförening. Men under förhandlingarna kunde åklagarsidan bevisa att organisationen egentligen arbetat för bevarandet av den ariska rasen och våld mot invandrare, rapporterar Público.es.

Både ledaren och grundaren för Blood & Honour i Spanien dömdes till tre år respektive tre år och sex månaders fängelse. En annan person dömdes till två års fängelse och resterande 11 personer dömdes samtliga till ett års fängelse. Fyra personer ur organisationen friades då de av domstolen inte ansågs vara fullvärdiga medlemmar av spanska Blood & Honour.

Expo nominerad till Guldspaden

Jonathan Leman är tillsammans med David Baas på Expressen nominerad till Guldspaden för granskningen ”SD och extremisterna på valsedlarna”.